לא אחת קורה שמספר שותפים חולקים יחדיו זכויות במקרקעין. מצב בו על נכס מסויים רשומים מס' בעלי זכויות הינו בדר"כ מצב של שיתוף במקרקעין. דוגמא לכך יכולה להיות כאשר מס' אחים ירשו נכס יחדיו או למשל כאשר מס' שותפים רכשו נכס או כאשר קבוצת אנשים רכשה קרקע ב"מושעא" מתוך מטרה לבנות עליה (לדוג' בקבוצת רכישה) ורק לאחר מכן לערוך פרצלציה וייחוד דירות לבעלים השונים ואף כאשר שתי משפחות רכשו יחידה דו משפחתית על גבי אותה קרקע.
במצבים כאלה, קיימת חשיבות רבה להגדרת חלקו של כל אחד מהשותפים בנכס ולהסדרת דרכי השימוש, הניהול, הזכויות והחובות וכל דבר הנוגע למקרקעין המשותפים.
מצב בו לא הוסדרו טיב ואופן היחסים שבין בעלי הזכויות באופן ברור עלול ליצור מצב של אי בלבול ביחס לחלוקת המקרקעין באופן פיסי ולהוביל לסכסוך, שעלול אף להסתיים בהליכים משפטיים שיאלצו אותם להיפרד מהנכס, לעיתים, בניגוד לרצונם.
הפיתרון למצב כזה, הינו עריכת הסכם שיתוף בין השותפים. ההסכם יכלול בדר"כ את אופן ניהול המקרקעין, הזכויות המוקנות לכל אחד מהבעלים, לרבות זכות החזקה והשימוש של כל אחד, זכויות הבניה של כל אחד עכשוויות(במידה וקיימות זכויות בניה בלתי מנוצלות) או עתידיות וכו'.
בכדי ליצור מצב בו גם צדדים שלישיים יוכלו לעיין בהסכם (בטרם רכישה, למשל), כמו גם יחוייבו "להיכנס בנעלי" אדם המוכר את חלקו בנכס המשותף, יש לרשום את הסכם השיתוף בלשכת רישום המקרקעין ולגביו תירשם הערת אזהרה.